tiistai 11. kesäkuuta 2013

Tilannekatsaus

Blogi parka... Jäänyt tänne pölyttymään kiihkeimmässä suunnitteluvaiheessa!! Nyt pikainen tilannekatsaus, niin pääsee tilanteen tasalle:

- Rakennusvalvonnassa meni hyvin. Saimme vinkkejä muutoksiin, saimme rakennusvalvojan uskomaan, että ne olivat hänen vinkkejään ;) , käynti oli hyvin positiivinen. Ainakin nyt näyttää, ettei rakennusoikeuden ylityksistö tule narinaa. Meille ei tule ulkorakennusta (johdot jäisi alle) eikä tarvitse rakentaa paloseiniä. Hyvä.

- Maaperätutkimus: kamala paalutuspommi... PITI olla hiekkamaa Vantaan maaperäkarttojen mukaan, mutta kyllä vaan löytyy14 m löllöä ainakin yhdestä kulmasta, joten paaluttamaan päädyttiin. Tämä siis muuttaa myös perustustapaa, ontelolaatta, keskelle tukipaalu, rautoja, paaluja ja rahaa palaa. Yksi arvio oli 25 000 e. Nice. Muutoksia lähdimme hakemaan sitten talosta, pohjaa emme halua muuttaa, mutta kattolyhteen parkeke lähtee, säästö 10 000e. Ei asfalttia tai asfalttipohjia, säästö ehkä toinen 10 000e. Maatöissä tulee myös jokunen raha säästöä, kun ei tarvitse maata paalujen vuoksi vaihtaa niin paljoa.Eli summa summarum: Se maaperätutkimuksen päivä oli kaoottinen, tuntui, että meni tontti myyntiin, meitä on huijattu, ei ole varaa.... Kurkkua kuristava ahdistus. Mutta Caavan Kyösti pelasti koko homman ja rauhoitteli ja laski meidät ulos paniikista. Pojot siis toimittajallemme!

- Tästä tuli mieleen, että Kastellitalot eivät jättäneet kovin hyvää kuvaa itsestään, kun ilmoitin, ettemme päätyneet kilpailutuksessa heihin. Sain luurin korvaan ja ivalliset hyvät kesät... Hmm.

- Olen puuhannut rasitesopimuksia, kysynyt liitoskohtia eri virastoista, saanut A4 saastetta lomakkeita, ohjeita, hakemuksia, jotka pitää täyttää että voi hakea jotain toista hakemusta tai ohjetta tai sopimusta. Aika kivaa puuhaa jopa :D

- Naapurien kanssa puolisoni on jo hyvinkin ystävystynyt. Siellä on tontilla selvinnyt ihmisten henkilöhistoriat hyvinkin syvälle. :D Mukavaa porukkaa vaikuttaa olevan. Rasitesopimuksia pitää mennä tekemään esim. huomenna. Me tarvitaan rasitetta naapurin tontille, ja heidän rasittavat putket kulkevat meidän tulevan talon alla, jotka pitää siirtää ja hoitaa rasitehuudatukset kuntoon (a`480e). On hoidettu luokattoman huonosti tilan lohkominen. Ja muutenkin tuntuu, että tyhmiä Miettisiä on vedetty nenästä maaperänkin suhteen. No, eipähän meidän talo vajoa ainakaan mutavelliin milliäkään.

Tulossa:
- maaperätutkimuksen viralliset paperit (missäköhän viipyy)
- 18.6. rakennusvalvonnan esikatselmus osa 2. Heh. Montakohan vielä, ennen rakennusluvan jättöä. Ja kauankohan siinä menee...
- Oma asunto myynnissä...
- Vuokra-asunnon hakupaprut pitäis laittaa vetämään.

- Odottelemme piirustuksia muutoksineen, asemakaavaa, lvi suunnitelmia yms.

Huomenna voisin mennä tallentamaan kaunista puutarhaamme ja sieltä löytyneitä kauniita vanhoja perennoja :)

3 kommenttia:

 1. Auts, olipas vaan kiva tuo paalutuspommi - not! =/ Mutta pointsit todellakin asiantuntevalle taloedustajalle! :) Kastellista meillä on myös ikäviä kokemuksia sikäli, että he eivät koskaan vastanneet edes meidän yhteydenottopyyntöömme. Pelasivat sillä siis mahdollisen asiakkaan ulos kokonaan... ja olen kuullut vastaavaa kyllä muiltakin.

  Koskas teillä on arvioitu valmistuminen ja muutto?

  VastaaPoista
 2. Paalutuspommi oli ällö juttu, mutta ei auta jäädä rypemään. Pysyy ainakin tosiaan talo just eikä melkeen siinä missä pitää. :)
  Kastellista kuului kaveripariskunnaltakin samansuuntaisia kokemuksia kuin meillä, ei nyt vissiin Kastellilla hyvin mene...

  Meillä jäi tarjouksia tulematta Planiataloilta, tai soitti se myyjä kuukauden myöhässä perään, että vieläkö hän teke tarjouksen. Kieltäydyin kohteliaasti ;)

  Valmistuminen ja muutto... Puoli vuotta rakennusluvasta. Optimistisesti helmikuussa, luulen, että huhtikuulle menee ainakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei vissiin mene Kastellilla hyvin! Heil on vissiin liikaa asiakkaita, kun voivat karsia jättämällä vastaamatta / olemalla epäystävällisiä... Ja totta, paalut todella pitävät talon just siellä, missä pitääkin. Meillä myös upposi tähän perunapeltoon n. 13-15m paalua ja on nuo ontelolaatat. Kallista, mutta eipä pienet maanjäristykset taloa juuri hetkauta ;)

   Poista