keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Pihasuunnitelma

Tilatako ammattilaiselta, tehdäkö itse, mennäkkö vaikka työväenopiston kurssille? Jonkun raapustelun vaativat rakennuslupaa varten ja sellainen jo hahmoteltu. Meillä tontti 709m2, siitä vajaa 200m2 tietä, eli piha miinus talo on aika vähän. Kukkia haluan runsaasti, laatoitusta, kivituhkaa, pensaita, grillialueen, lapsille jonkun mökin tai trampan tai muun, mattotelineen, autopaikat.... Tarvitsenko siis ammattiapua saadakseni ne pienelle tontille vai enkö juuri pienen tontin takia kannata maksaa siitä?

Yksi tarjous saatiin; 2400e suunnitelma. Huhheijaa, ei ainakaan sitä.

3 kommenttia:

 1. Me tehtiin itse. Talofirmalta tuli asemapiirroksen mukana hahmotelmaa eli oli laitettu pari pensasta ja hiekka-nurmikkorajaa yms. paikoilleen... Ja niitä mukaellen sitten leikittiin itse värikynillä ;)

  VastaaPoista
 2. Näin mäkin olen nyt ajatellut. Mutta olisko jollain ammattilaisella asiaa meittiä niitä kasvivalintoja, pinnoitteita, yms ettei sitten tee ensin itse ja tulee huono ja sitten maksaa vielä uudestaan suunnittelijalle, kasvit ja kaikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että google kertoo paljon... siis että mikä kasvi sopii millaiselle maaperälle ja auringolle / varjolle. Ja jos suinkin löytyy ketään viherpeukalokaveria tai sukulaista, niin semmoistakin kannattaa konsultoida :)

   Poista