keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Rasitesopimukset

Herra kävi tontilla tänään naapurin kanssa käymässä läpi rouvan itsensä tekemät rasitesopimukset. Meidän tuleva hulevesi rasittaa naapurin tonttia ja heidän viemäri ja vesi rasittavat meidän tonttia. Ne täytyy myös siirtää meidän talon alta. Sovittiin, että maksavat omat putkensa yhteiseen kaivoon asti (pitää uudet vaihtaa, koska ovat kuulemma ikivanhat) ja rasitteensa lainhuudatuksen. Eli olivat hyvin ymmärtäväisiä, niinkuin pitääkin :)

Samalla mittasivat vanhan talon, koska rintsikkatalosta ei rakennusvalvonnan arkistoissa ole piirustuksia. Tästä kuitenkin täytyy saada julkisivuasemapiirros rakennusluvan liitteeksi. Niin Caavan piirtäjä joutuu nyt mittojen ja valokuvan avulla raapustamaan senkin pytingin.

Vantaan kaupungin joku-mittaus-insinööri-what-ever on tehnyt virheen, kun meidän vanhaa tilaa on lohkottu meidän ja naapurien tontiksi. Se selkeä rasite on unohtunut perustaa, joten nyt kulut ovat kalliimmat ja työläät. Jos vähän riehuisi virastossa, tulisikohan hintaan alennusta? Kun yhden rasitteen lainhuuto maksaa sellaiset 480e, kuten eilen totesin.


On se kumma, kun taloa muuttovalmiiksi rakentaessa täytyy olla pihasuunnittelija-arkkitehti-rakennusinsinööri-piirtäjä-vastaavamestari-lakimies-lvi-osaaja ym. Kysynpähän vaan, onko kukaan moisen projektin jälkeen kaikissa sielun ja ruumiin voimissa, jos koko rakennuttamisen tekisi palapelin paloista?!

... huomenna perennakuvia :)...

2 kommenttia:

  1. Mä pohdin ihan tuota samaa silloin viime syksynä: miten ihmeessä kukaan voi nykymääräyksillä rakentaa enää pitkästä?! Vaikka täytyy kyllä sanoa, että hurjan paljon tässä "työharjoittelussa" oppi, ihan noin tulevan elämänkin kannalta. Meillä muuten oli tontin kulmaan vedetty vesilaitoksen toimesta vesiliittymät ja Fortumin toimesta sähköt, mutta kappas: kumpaakaan ei ko. laitosten arkistoista löytynyt ja joutuivat käymään asiat paikanpäällä toteamassa... on se jännä, miten aina häviää tuollaiset tiedot, kun kyseessä on vanhempi tontti. Meillä kulut tosin menivät ko. laitosten piikkiin, kun rehdisti myönsivät omat mokansa.

    VastaaPoista
  2. öö ihan mielenkiinnosta, miten näet pitkästä rakentamisen jotenkin vaikeammaksi nykymääräyksillä

    VastaaPoista