lauantai 18. toukokuuta 2013

Kilpailutukset loppusuoralla

Nyt tarjouksia saatu Kannukselta, Kastellilta, Caavalta, Jukalta, Jetalta, Muurametaloilta ja Jokeritaloilta. Planialta ja Piipposen rakennusliikkeelta (+Samitalolta) odotamme vielä. Jossain on todettu että talotoimittajan kilpailuttamisella pääsee hyville tuntiliksoille, niin toteamme, että KYLLÄ. Vaikka laskutavat ja toimitussisällöt ovat vaihtelevia, niin laskiessa samalla kaavalla, ovat hintaerot jopa 60 000 euroa!!! Pääasiassa noin 20 000-30 000e. Aika varmoja olemme jo toimittajastamme, joka a) halvin b) helpoin ja c) laajin toimitussisältö, hinnassa jo huomioitu omat valinnat ja d) vaikuttaa luotettavimmalta.

30. päivä menemme rakennusvalvontaan esikatselmukseen (hyvin jännittävää.......) jonka jälkeen pistetään sitten viimeinen piste tälle toimittajalle, ja tehdään tilaus. Rakennusvalvojan mukaan lupa menee joka tapauksessa elo-syyskuulle, joten se menee hyvin meidän asunnon myynnin kanssa. Eilen otetiin kuvat kämpästä ja tänään laitetaan nettiin. Toivotaan sitten pikaista myyntiä, mutta lopullisia kauppoja vasta elokuun alussa kun kaksi vuotta asumista on täynnä.

To do:
- tilaa maaperätutkimus
- asemakuvan piirrättäminen vastaavalla
- naapurin luvan kysyminen autokatokselle rajan lähelle ennen rakennusvalvontaan menoa
- asunnon myyntiin laitto
- pihasuunnittelija

2 kommenttia:

  1. Kyllä 60 000 euron hintaero selittyy muullakin kuin katteella... Itse sain muutama vuosi sitten kilpailuttamalla vain muutamien tuhansien hintaeron aikaiseksi kun tein täsmälleen saman toimitussisällön. Kyseessä oli noin 65 000 euron ostos. Ensimmäisellä kierroksella toimittajien omilla epämääräisillä toimitussisällöillä hinta vaihteli 45000-150 000 välillä. Lopulta päädyin silti tekemään pitkästä.

    VastaaPoista
  2. Joo olisi pitänyt tehdä tarkka lista, mitä tarjouksen haluaa sisältää. Mutta haluttiin laajemmat toimittajavaihtoehdot. Ja pyyntönä oli vaan, että niin valmiiks ku pystyy. :)

    VastaaPoista