maanantai 4. maaliskuuta 2013

Aloitus

Meillä on iso perhe, kaksi aikuista ja neljä lasta. Perheen isä painaa duunia työpaikalla ja äiti kotona. Neliöt nykyisessä kodissa käy ahtaaksi, vaikka rakkaushan antaa tilaa ;)

Joka nurkka on täynnä lastenvaatteita, urheilukamoja, leluja, murusia... Muuten ihan kiva, mutta äiti-ihmisellä on neuroottinen luonne. Pitäisi olla avaraa, valkoista ja siistiä. Kaikelle pitäisi olla paikkansa ja nurkat järjestyksessä kaappeja myöten. Kaappeja siis pitäisi olla riittävästi. Tai itseasiassa kaapit on todella epäkäytännöllisiä, pitäisi olla laatikoita... Tai ensiksikin pitäisi olla neliöitä ainakin 20 per perheenjäsen. Nyt niitä on aika paljon vähemmän...

Asumme siis paritalossa, jossa 70 neliöä plus käyttöullakko 21m2. Toiveena olisi omakotitalo jonkunmoisella tontilla Vantaalta. Talo saisi olla 1,5-2 kerroksinen. Siinä pitäisi olla 4 makkaria yläkerrassa (=lapset) ja alakerrassa 1.

Yläkerrassa siis 4 makuuhuonetta, aulatila telkan katselua varten, pieni WC sekä vaatehuone.

Alakerrassa olisi makuuhuone, yhdistetty keittiö-olohuone, kodinhoitohuone, joka saisi olla iso, pesuhuone, sauna ja wc.

Pihalla olisi autotalli/katos, jossa varasto. Piha olisi loppuun asti suunniteltu, ihania helppohoitoisia istutuksia, kivetetty polku etuovelle, pergolassa riippuvat ihanat köynnökset grillin ja pöydän ympärillä. Aurinko paistaa ja lapset leikkivät iloisina keinuilla ja hiekkalaatikolla. Aikuiset hymyilevät.

Miten tähän pääsee? Tarvitaan tontti, hujusti rahaa, aikaa ja hermoja. Huhhuijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti