perjantai 13. joulukuuta 2013

Maatöitä ja kuinka kaikki ei mennyt putkeen/johtoon/kaapeliin

Niin niitä maatöitäkin sitten jatkettiin pienen tuumailutauon jälkeen 20.11. Talon pohjalle levitettiin kuitukangas ja soraa kuormakaupalla. Aloitettiin kaivamalla tontin rajalta naapurin puolelta (naapurin vesi- ja viemäri piti siirtää pois tulevan talon alta). Viemärijohto löytyikin helposti ja vanha kaivo siirrettiin uuteen paikkaan naapurien omalle puolelle. Sen jälkeen alettiin jälestämään vesijohtoa, joka ei niin hevillä löytynytkään. Illan tullessa klo 17 kävin uudelleen tontilla ja pilkkopimeässä oli juuri syvän kuopan laidalta löydetty vesijohto. Yhtään kiire ei meinannut tulla, kun aamulla oli tulossa vesiliitos ja viemärilinjojen tarkistus ym. HSY:lle soittivat maatyömiehet myös välillä, että vesijohto ei todella kulje siinä missä sen piti, että voitteko tulla näyttämään. Joku nainen siellä olikin käynyt toteamassa, että no sen nyt vaan pitää löytyä! Eli kiitos avusta. Keskiviikko ilta menikin miehillä kivassa vesisateessa pilkkopimeällä tontilla kaivaessa uuden talon viemäreitä ja vanhojen siirtelyitä sekä vesijohdon kaivantoa.



Torstaina 21.11. olikin oikein hurlumhei päivä, kun tontilla oli samaan aikaan HSY:n miehet liittämässä Y-liitoksella tulevan talon kulmalla vanhan talon vesijohtoon meitä uudella vesijohdolla ja siihen molemmille omat sulut (työn hinta 1170e). KVV-vastaava ja kaupungin KVV vastaava olivat myös pitämässä aloituskokousta sekä vastaava mestarimme SS. Kirvesvarren päähän odotettiin Vantaan energian kaivumiehiä laittamaan sähkölinjoja kiinni, mutta poijaat olivat käyneet toteamassa, että eihän täällä ole kaapeleitakaan vielä maassa, joten ei kannata vielä. Niin, olin ihmetellytkin, että olisi kai niitä kaivutöitä voinut aloittaa aiemminkin, kuin päivää ennen liitoksia... :( No, torstain aikana värkkäsivät sähkökaapelin (ks jäljessä) ja hulevesisysteemit kirvesvarren sivulle. Nainollen tontti oli aikalailla revitty, mutta hahaa, meillä jo vesi ja viemäri!



Pientä paniikkia rouvalle aiheutti se, että paalutus oli tulossa perjantai-aamuna 22.11. ja he tarvitsivat sähköä. Ja sitähän meillä ei ole, koska kaapeli laitettiin maahan vasta torstai-iltapäivällä. Talonpaikan merkitseminen oli tilattu torstai-iltapäivälle, jolloin 3 miestä kaupungilta tulikin. Maaurakoitsija kuitekin totesi, että työ on vielä kesken (sorapatjaa ei ollut levitelty korkoonsa, joten merkit olisi menneet hukkaan). Näin ollen merkitseminen tilattiin seuraavalle aamulle...



Perjantai-aamun valjetessa marssin kotilapsineni tonttipuistoon ja totesin, että talon paikka oli merkitty ja korkokin asetettu. Paalutusmieskin oli jo laittamassa paalujen merkkejä soralle ja totesi, että homma hoituu agrekaatilla, eli sähköäkään ei tarvitse lainata naapurista. Hyvä, joku sujuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti