tiistai 15. lokakuuta 2013

Maatyöt &%¤#%#"%

Voi PUTKI, JOHTO, KAAPELI JA KAIVANTO!
Nyt on Miettisen rouvan posket punaiset. Kuinka terveysalan tutkinnolla mietitään tietoliikenne, sähkö, viemäri, sadevesi ja käyttövesi-putkien ja johtojen sun muiden linjojen kaivaminen tontille, oikeisiin korkeuksiin ja samaan aikaan???!!! Siis mitä hittoa! HSY on rahastuslaitos. Maksamme sinne 49xx€ eli melkein  viis tonnia rahaa ihan vaan siitä että liitytään yhteisiin putkistoihin. Sen lisäksi maksetaan 1200€ liittymistöistä, jossa miehet liittää vesijohtojen päät yhteen. HSY ei kaiva lapiollistakaan missään, joten koen, että tonnien hinnat ovat kohtuuttomat tehtyyn työhön nähden!  Lisää tietenkin maksetaan viemäriliitoksesta ja hulevedestä, ehkä jotain 600€. Nämä opiskeltuina erittäin epäselvistä ohjekirjasista, joita posti mukanaan toi. Lipuskojen mukana oli myös liittymäsopimukset, joihin oli kirjattu meidän liittymä 8300€ hintaiseksi, ihan kun eivät osanneet lukea kerrosalaamme 217m2, vaan olivat laittaneet sen yli 251m2. Tämä onneksi saatiin korjattua. Nyt HSY:ltä tulee uudet paperit ja sopimukset oikealla vajaan viiden tonnin hinnalla. Sen jälkeen palautan ne ja sitten voidaan varata liittymisaika. En tiedä mihin ajankohtaan se saadaan sopimaan, kun etukäteen sovittavaksi pitäisi saada HSY liitos, samaan kaivantoon asfaltoidun kadun ali pitäisi saada myös sähkö ja tietoliikenne. Samaan aikaan pitäisi olla sähkömies kytkemässä joku hiivatin kaapeli talokeskukseen ja toisessä päässä sähkölaitoksen johtoon. Sitten samaan aikaan siis pitäisi olla myös maaurakoitsijan tekemässä kaivannot noille johtoviidakoille. Ja kuka hoitaa kadun takaisin asfaltoiduksi ja mistä ne ihmiset sillä aikaa kulkee??? MITVIT.

Purkaus on loppunut.

1 kommentti:

 1. Puhelinkaapeli tuodaan tontin reunalle ja siihen yleensä jätetään noin 10-70metriä kiepille ylimääräistä. Hintaan noin 1200-2000 ja itse ei tarvitse tehdä mitään.

  Sähkö tuodaan tontin rajalle asti samalla periaatteella ja maksat ainoastaan kaapelin metrihinnan. Jos et omaa vielä omaa sähkömiestä niin pyydä laitokselta keskus ja sen kytkentä. Hinta on suolaisempi eli noin 1300e. Liittymä toista tonnia päälle. Oma sähkömies voi myös toimittaa kaapelin jos katujakokaappi on lähellä, kytkee tontin puoleisen kaapin ja lähettää omat lomakkeensa. Energialaitos kaivaa kaapelin tontin reunalta eteenpäin ja kytkee toisenpään. Halvin vaihtoehto yleensä. Muistat vain haudata kaapelin tontin puolella maahan ennen kytkentää että suostuvat kytkemään jännitteiseksi yhdellä käyntikerralla.

  Vedessä et tosiaan saa liittymismaksulla töitä yhtään mutta toisaalta ihan hyvä koska aika erilaisia liitostyöt ovat paikassa a ja b. Toisessa kaivetaan 200metriä katua ja toisessa 2metriä tontin laidalta pihaa kuten itselläkin. Saat siihen hintaan kuitenkin vedenpuhdistamon, jätevedenpuhdistamon, vesitornit, päijännetunnelin, verkoston, huoltovarmuuden, yms yms käyttöösi jonka rakentaminen tuskin kovin ilmaista on.

  Noiden lisäksi muuten tulee varmaan vielä vesimittarin kustannus noin 700 euroa ja jos teet eri käynneillä niin jokainen käynti taitaa olla sen 200 vähintään lisää.

  elämä on.

  VastaaPoista